بحث رد صلاحیتهای گسترده کاندیداهای نمایندگی مجلس در ایران بسیار داغ است. رهبری حرکت رایزنی و چاره اندیشی را هم 3 نفر از بزرگان سیاست جمهوری اسلامی از بدو تاسیس این نظام تا کنون بر عهده گرفته اند. آقایان کروبی، هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی قهرمان اصلاحات ملاقات هایی انجام داده اند و قرار بر این است که ملاقات های جداگانه ای هم با رهبری جمهوری اسلامی(آیت الله علی خامنه ای) و همچنین دبیر و اعضای شورای نگهبان نیز داشته باشند.
تمام این تکاپو، تلاشی است برای برگزاری انتخاباتی سالم، آزاد و رقابتی برای کاندیداها و از همه مهمتر تشویق مردم به آمدن و مشارکت درتعین سرنوشت سیاسی خود و کشور ایران. اما با توجه به عملکرد، سیاست داخلی و خارجی، جمهوری اسلامی حداقل از زمان آغاز جنبش اصلاحات به رهبری محمد خاتمی تا به امروز، به جرات میتوان گفت که رانندگی ماشین سیاسی جمهوری اسلامی را یک نفر یا یک گروه در دست ندارند و این یک کار کارشناسی و جمعی میباشد. جمهوری اسلامی ایران در کل، و مرکز مطالعات استراتژیک مجلس تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی بطور اخص به جوانب و نتایج سیاستهای داخلی و خارجی خود اشراف دارند. البته ریسک، اشتباهات و اتفاقات غیر قابل پیش بینی هم در این سیاستها جای خود را دارند. حال با توجه به شرایط حاکم بر منطقه خاور میانه، تهدیدات و فشارهای بین المللی بر ایران و نظام جمهوری اسلامی و نیاز به حضور گسترده مردم در این انتخابات(که با مقدمات اشاره شده جمهوری اسلامی کاملا به این نیاز توجه خواهد داشت) میتوان به دلایل این تکاپو در بین مجرب ترین سیاست مداران جمهوری اسلامی پی برد.
تنها یک نکته باقی خواهد ماند که قبلا هم اینجا اشاره کرده بودم، آیا تمام این بحث داغ انتخابات، پیش بینی های رد صلاحیتها و امروز فعالیت شدید رایزنی برای حل این مشکل همان داستان قدیمی"یک قدم جلو بودن جمهوری اسلامی" نیست؟ نمیدونم، اما اگر باشه و نتیجه آن داشتن انتخاباتی آزاد، رقابتی و سالم با حضور مردم، که چیز بدی نیست!